fredag 17 februari 2012

Chicken wraps!

Nu är det fredagsmyyyyyys!

För att fira att det går så bra med dieten så bestämde vi oss för att göra chicken wraps i Dukan-stil.
Alltså fick vi även ta och göra egna tortillabröd.

Bröden är skitenkla att vispa ihop. 6 msk havrekli som mixas så att det blir lite finare som mjöl. Häll i ett ägg och 2 dl mjölk och vispa. Klart. Kruxet är att man måste ha en ruggigt bra teflonpanna där det man steker verkligen inte fastnar. Det har inte vi, så det blev en liten utmaning. Pannkaksdrottningen tog dock över och levererade tre hela och vackra bröd. (Som ser ut och smakar typ som vanliga pannkakor).


Så själva fyllningen då. Bestod av fyra delar. 
Kyckling + färska champinjoner som stektes. Kryddade med basilika, koriander, spiskummin, gurkmeja och en liten nypa salt. 
Salsan: Gurka, tomat, paprika och lök
Såsen: Lätt matlagningsyoghurt med salt, peppar och vitlökskrydda. (Denna lär jag göra med tjockare yoghurt sedan och ha som dip. SJUKT god).
Och så lite spenat som fick agera sallad. 


Tadaaaa! 


Brödet blev lika sladdrigt som en pannkaka så vi försökte oss inte ens på att vika det som en tortilla. Men gott blev det! Faktiskt godaste Dukan-käket hittills. =)


Det funkar ju fint att göra så här också och göra typ som varm sallad och skippa bröden helt. Gott det med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar