söndag 19 februari 2012

Lyxfrulle & pizza!

Idag har det varit smarriga saker på bordet!

Till frukost blev det till och med ett slags scones med hemmagjord färskost!
Färskost är toklätt att göra. Värm upp fil eller naturell yoghurt till 50 grader och häll sedan över i t.ex. en sil eller durkslag som ni lägger en kökshandduk i. Låt vätskan rinna av och det som återstår är färskost. Bredbar. Smaksätt sedan med vad ni vill. Jag kryddade vår med vitlökskrydda och franska örter.


Faktiskt riktigt smarrigt! Finns ingen större orsak att handla philadelphia eller creme bonjour längre. 


Sconesen består av havrekli, bakpulver, färskost och förmodligen ägg. (Rätta mig om jag har fel, älskling).


Ja.. Sconesen blev inte stora, men efter tre veckor utan att ha käkat något slags bröd alls så spelade storleken ingen roll. Smaken var riktigt bra och med färskost, rökt kalkon och grönsaker blev det riktigt smarr! Käkar även Valios lättlättlättyoghurt (0,4% fett) som är SÅ mycket godare än någon yoghurt med sötningsmedel. I morse blev det även en mugg Zoegas Mollbergs Blandning. Nomnomnom!


Pizzadegen kommer jag inte ihåg hur sambon gjorde. Den blev väldigt rinnig dock så nästan gång tar vi nog och förgräddar ordentligt innan fyllningen kommer på.


Annars blev den riktigt bra! Skinka, champinjoner och riven lättost. Tomatsåsen bestod av krossade tomater + basilika + oregano + timjan. Smakade riktigt bra. Degen blev inte helt fast och sådär, men helheten funkade helt klart. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar