onsdag 29 februari 2012

Fläskkotletter i ugn

Hittade fina fläskkotletter med väldigt lite fett på Willys. Mörade till dem med "köttbankarn" innan jag stekte dem snabbt på hög värme tillsammans med lite salt och peppar. 


Tog fram en ugnsform och la köttet i botten. 
Blandade sedan till en röra av krossade tomater, "grädde" (den där 4%iga), sambal oelek, hackad röd lök, hackad paprika, basilika, timjan och chili. Och lite riven mager ost också. 
Hällde röran över kotletterna och ställde in i ugnen i 225 grader i ungefär en halvtimme. Grundtanken var faktiskt att jag skulle göra detta tidigare idag i gjutgjärnspannan och låta det stå och puttra några timmar så att köttet skulle bli tokmört, men det körde ihop sig och fick bli en snabbare lösning.


Serverades med sallad, körsbärstomater och rädisor. Nam!


Hade vi inte gått på diet så hade det varit smör, någon smakrikare riven ost och förmodligen bacon i röran också. Den smakade lite väl "light"aktigt, men ändock bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar